Fitness

10 γρήγοροι κανόνες που θα αναδείξουν τους κοιλιακούς σου

Όλοι έχουμε κοιλιακούς. Δυστυχώς, ορισμένοι από εμάς πρέπει να γυμναστούμε σκληρότερα από άλλους για να πετύχουμε το πολυπόθητο six pack. Εάν θέλεις να αναδείξεις τους κοιλιακούς σου αυτοί οι 10 γρήγοροι κανόνες θα σε βοηθήσουν.

 

 

1ος κανόνας: Μην γυμνάζεις τους κοιλιακούς στην αρχή

Γυμνάζοντας πρώτα τους κοιλιακούς θα τους κουράσεις και θα έχεις μειωμένη σταθερότητα στις επόμενες ασκήσεις.

2ος κανόνας: Κάνε τον συνδυασμό

Όλοι θέλουμε μια γραμμωμένη κοιλιά, αλλά το six pack δεν φτιάχνεται μόνο με τα ροκανίσματα. Ο γρηγορότερος τρόπος για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά είναι να μειώσεις το λίπος συνδυάζοντας cardio, άλιπη διατροφή και κυκλική προπόνηση.

3ος κανόνας: Προστάτεψε τον αυχένα σου

Βάζε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο όταν κάνεις ροκανίσματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να ευθυγραμμίσεις σωστά το κεφάλι, το οποίο βοηθά στη μείωση του τεντώματος του αυχένα. 

4ος κανόνας: Μην κάνεις κοιλιακούς κάθε μέρα

Προπόνησέ τους 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Διάβασε σχετικά: Ορειβασίες: H άσκηση κοιλιακών που δεν κάνεις!

5ος κανόνας: Ρίξε τους υδατάνθρακες

Να θυμάσαι: η απομόνωση των κοιλιακών είναι δύσκολη, οι κοιλιακοί εξαρτώνται περισσότερο από τη διατροφή. Ακολούθησε μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Η διατροφή είναι απαραίτητη για τη γράμμωση των κοιλιακών. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις 4-6 μικρά γεύματα την ημέρα. Αυτό βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού με έναν απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Αν και υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με τη συχνότητα των γευμάτων, κατανάλωνε μικρότερα γεύματα περισσότερο συχνά, για να αποφύγεις την υπερκατανάλωση τροφής και να περιορίσεις την πείνα. Επίσης, κατανάλωνε τους υδατάνθρακες το πρωί, για να έχεις ενέργεια μέσα στην ημέρα.

6ος κανόνας: Διατήρησε καλή στάση (σώματος)

Η καλή στάση του σώματος είναι απαραίτητη. Αρα πρέπει να γυμνάσεις και τα γύρω γύρω. Δοκίμασε 10 squats, 10 sit-ups και 10 push-ups. Στη συνέχεια, 9 squats, 9 sit-ups και 9 push-ups. Κάνε το μέχρι να φτάσεις στο 1 για την κάθε μία άσκηση (εάν φυσικά είσαι προχωρημένος, εάν όχι 10 φορές κάθε άσκηση αρκούν). Είναι μια εξαιρετική μικρή αναμνηστική άσκηση και προπόνηση τόνωσης.

7ος κανόνας: Μην ξεχνάς το κωπηλατικό

Δοκίμασε κάτι που θα ενεργοποιήσει όλες τις μυϊκές ομάδες. Το κωπηλατικό είναι μια καλή ιδέα, Ειδικά όταν πρόκειται για καύσεις λίπους., επειδή ενεργοποιεί το 84% των μυών ενώ καίει έως και 1000 θερμίδες την ώρα!

Διάβασε ακόμη: Κοιλιακοί που κόβουν την ανάσα: 7 tips να τα καταφέρεις

8ος κανόνας: Πίνε πολύ νερό

Πίνε νερό όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ειδικά όταν προπονείσαι για να αποφύγεις κράμπες και μυική κόπωση.

9ος κανόνας: Κάψε το λίπος

Για να μπορεί ένας άνδρας να δει τους κοιλιακούς του, πρέπει να έχει περίπου 12% σωματικό λίπος και χαμηλότερο. Για μια γυναίκα περίπου 14% λίπος και χαμηλότερα. Εάν το σωματικό σου λίπος είναι σε αυτά τα επίπεδα, θα αρχίσεις να βλέπεις τους κοιλιακούς, κι εσύ και οι άλλοι. Θα σε βοηθήσει η διαλειμματική προπόνηση. Οι μεταβολικές προσαρμογές που γίνονται στους κοιλιακούς κατά τη διάρκεια μιας διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT) ευνοεί τη διαδικασία λιπόλυσης από την κοιλιά.

10ος κανόνας: Ξεκουράσου και μην άγχεσαι.

Στο στρες ο οργανισμός αμύνεται δημιουργώντας λίπος και το αποθηκεύει στην κοιλιά.